Netwerk van kunstenaar tot collega


Kunstenaars lopen voorop als het gaat om onderzoeken, reflecteren, creëren en presenteren. Juist dat zijn competenties die het onderwijs zich tegenwoordig eigen wil maken. Maar hoe vertaal je als kunstenaar jouw vaardigheden naar een aanbod voor het onderwijs?

De cursus ‘Van Kunstenaar tot Collega’ is in 2015, 2016 en 2017 georganiseerd. Makers en creatief ondernemers ontdekten wat het onderwijs te bieden heeft en hoe zij hun unieke skills in het onderwijs kunnen inzetten. Niet als vakdocent, maar als verbeelder, ontdekker en creatief rolmodel voor leerlingen en medewerkers. Zes lesdagen, een praktijkdag en een netwerk-bijeenkomst werden afgesloten met een stageperiode op een basisschool of een school voor voortgezet onderwijs.

NETWERK OUD DEELNEMERS

Vijftien enthousiaste oud-deelnemers bruisen van de ideeën over hoe zij met hun nieuw verworven bagage de weg naar het onderwijs kunnen vinden, en andersom. In een nieuw netwerk gefaciliteerd door Cultuurmij Oost willen zij hun eigen professionele ontwikkeling stimuleren.

De eerste bijeenkomst in december 2017 resulteerde gelijk in concrete plannen en ideeën waarmee ze aan de slag gaan. Het netwerk komt twee keer per jaar live bij elkaar en tussendoor zijn er initiatieven in kleiner verband. In 2018 zijn twee bijeenkomsten georganiseerd. 

Heb je de cursus ook gedaan en wil je deelnemen aan het netwerk?  Stuur een mail naar Sandra Meijer.

partners

  • CultuurCollege