Maak kennis met het atelier van Marius van Beek


Het atelier met grote hoge ramen op het noorden, de beelden binnen en buiten, groot en klein, van gips, gebakken klei, was en brons, maakt op bezoekers een diepe indruk. Het is een werkplaats met gereedschap en een museum met oude, mooie dingen. Kinderen kijken hun ogen uit. (Sandra van Beek, dochter)

Beeldhouwer Marius van Beek (1921-2003) werkte van 1958-2003 in het Oosterbeekse atelier, dat nu wordt beheerd door de stichting Marius van Beek. Het atelier is nog steeds intact.  

Gedurende de voorjaarsmaanden ontvangen drie begeleiders-kunstenaars, onder wie dochters Sandra en Mila van Beek, leerlingen van scholen uit de omgeving. Zij bezoeken dan het atelier, bekijken beelden van Marius en werken hier aan hun eigen beelden. 

Op 22 april is een huiskamerbijeenkomst georganiseerd voor docenten uit het speciaal onderwijs. Leerkrachten van vier speciaal onderwijsscholen uit Nijmegen en Arnhem (cluster 2, 3 en 4) en twee kunstenaars in opleiding voor docent gingen zelf aan de slag onder leiding van Sandra en Mila van Beek. Er werd gebrainstormd over de mogelijkheden voor de eigen leerlingen.

Voor de scholen heeft een bezoek aan het atelier meerwaarde omdat leerlingen buiten het klaslokaal met een andere blik gaan kijken. Alle vier de scholen komen graag met hun leerlingen op bezoek, voor een programma passend bij de mogelijkheden van de kinderen. 


partners

  • De Onderwijsspecialisten
  • Stichting Marius van Beek
  • 't Venster