CU! Dance: SPORTIEF DANSEN OP HET VMBO


Veel jongeren bewegen te weinig en hebben daardoor een grotere kans op overgewicht en gezondheidsklachten. Cultuurmij Oost en de Gelderse Sport Federatie hebben van 2009-2017 vele vmbo scholen via CU! Dance in beweging gebracht. 

 

CU! Dance staat voor swingende lessen voor eerstejaars vmbo, gegeven door goede lokale dansdocenten. De jongeren leren met elkaar verschillende danspassen en werken samen aan een afsluitende presentatie.

In 2017 start de laatste school die via de Menukaart Sportimpuls van Zon MW een subsidie heeft gekregen om CU! Dance uit te voeren. Het Element in Amersfoort rondt CU! Dance in 2018 af.
Cultuurmij Oost ondersteunt de dansaanbidder en de school door kennis te delen, handleidingen beschikbaar te stellen en een aantal bijeenkomsten te organiseren voor alle betrokkenen over de voortgang. De dansdocent wordt gecoacht door choreograaf/docent/danser Sassan Saghar Yaghmai.

Vanaf 2017 kan geen subsidie meer worden aangevraagd via de Menukaart. Cultuurmij Oost blijft wel adviezen geven aan dansaanbieders en scholen in Gelderland. Er is in de afgelopen tijd veel kennis opgebouwd over hoe dans ingezet kan worden voor onderwijsdoeleinden en hoe dans een rol kan spelen in het kader van 21ste eeuwse vaardigheden.


partners

  • GSF