Kwaliteitsmeting voor selfmade kunstenaars

 

Hoe meet je je kwaliteit als self made docent? Hoe kom je erachter of je als autodidact hetzelfde niveau hebt als docent die is opgeleid aan een officiële opleiding? Daarvoor is de CLOCK tool.   


CLOCK is een online toolkit waarmee je een portfolio kunnen opbouwen. CLOCK onderscheidt vier niveaus waarop iemand zich kan ontwikkelen: master, bachelor, hoger onderwijs diploma en hoger onderwijs certificaat. Opdrachtgevers kunnen op die manier zien welke kennis, ervaring en competenties je hebt. CLOCK legt de vaardigheden vast die jij inzet in je werk, geeft inzicht in je beroepsniveau is en vergroot het vertrouwen om je verder te ontwikkelen door erkenning van je vaardigheden.

CLOCK wordt ontwikkeld in opdracht van het European Cultural Learning Network, een samenwerkingsverband van instellingen in negen Europese landen. In Gelderland wordt CLOCK aangeboden door Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met Cultuurmij Oost en het LKCA. 

Kunstenaars die aan de slag willen als docent kunnen CLOCK gebruiken als portfolioinstrument. Zo vinden ze eerder een baan, of worden ze beter betaald. CLOCK is bovendien een opstap naar Europese certificering via EQF (European Qualification Framework). 

Wil je op de hoogte blijven of meedoen aan CLOCK? Neem dan contact op met Angela Verdurmen. Informatie over het ECLN staat op de website van Kunstbedrijf Arnhem. De eerste internationale Nieuwsbrief van CLOCK download je hier.

 

opdrachtgevers

  • EU Lifelong Learning Programme

partners

  • Kunstbedrijf Arnhem
  • LKCA