Kwaliteitsmeting voor selfmade kunstenaars

 

Hoe meet je je kwaliteit als self made docent? Hoe kom je erachter of je als autodidact hetzelfde niveau hebt als docent die is opgeleid aan een officiële opleiding? Daarvoor is de CLOCK tool.   

CLOCK is een online toolkit waarmee je een portfolio kunnen opbouwen. CLOCK onderscheidt vier niveaus waarop iemand zich kan ontwikkelen: master, bachelor, hoger onderwijs diploma en hoger onderwijs certificaat. Opdrachtgevers kunnen op die manier zien welke kennis, ervaring en competenties je hebt. CLOCK legt de vaardigheden vast die jij inzet in je werk, geeft inzicht in je beroepsniveau is en vergroot het vertrouwen om je verder te ontwikkelen door erkenning van je vaardigheden.

Autodidacten (praktijkkunstenaars) die aan de slag willen als professional kunnen CLOCK gebruiken als portfolio- en certificatie-instrument. Zo vinden ze erkenning, betaald werk en worden duurzaam inzetbaar. CLOCK is bovendien een opstap naar Europese certificering via EQF (European Qualification Framework). 

DRIE GECERTIFICEERDE CLOCK KANDIDATEN

Op vrijdag 1 december 2017 zijn de eerste drie CLOCK-kandidaten gecertificeerd. Saskia Kettelerij, Georgios Lazakis en Maribel Coco Perez ontvingen uit handen van CLOCK-grondlegster dr. Denise Stanley het Europese certificaat 'Specialist in kunstpraktijk/ cultuureducatie SCQF-niveau 11/EQF-niveau 7'. Vanaf januari 2018 begeleiden deze gecertificeerde coaches nieuwe kandidaten door het traject.

Wil je op de hoogte blijven of meedoen aan CLOCK? Neem dan contact op met Angela Verdurmen. Informatie over het ECLN staat op de website van Kunstbedrijf Arnhem. De eerste internationale Nieuwsbrief van CLOCK download je hier.

Saskia, Georgios en mariabel ontvangen hun certificaat

CLOCK


CLOCK wordt ontwikkeld in opdracht van het European Cultural Learning Network, een samenwerkingsverband van instellingen in negen Europese landen. In Gelderland wordt CLOCK aangeboden door Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met Cultuurmij Oost en het LKCA. 


partners

  • Kunstbedrijf Arnhem
  • LKCA

opdrachtgevers

  • EU Lifelong Learning Programme