Cultuur verbinden met het sociale domein


Cultuurmij Oost draagt bij aan de ontwikkeling van sociaal artistieke samenwerkingsprojecten. We sluiten aan bij de mogelijkheden van de deelnemers én geven professionele kunstenaars een rol bij de uitvoering. Cultuurmij Oost deelt graag haar expertise over de verbinding van cultuur met het sociale domein. Drie voorbeelden:

Campagne tegen huiselijk geweld
Samen met Moviera werkte Cultuurmij Oost aan een campagne tegen huiselijk geweld. Choreograaf Dalton Jansen maakte een voorstelling die op zes treinstations in Gelderland en Utrecht gedanst is in de Week Zonder Geweld. Cultuurmij Oost betrok de lokale dansscholen.

Kunstgoed
Cultuurmij Oost maakt deel uit van van de stuurgroep van 'Kunstgoed' dat senioren in de tien gemeenten van Rivierenland in staat stelt van kunst en cultuur te genieten. Als onderdeel van het coachingstraject voor de betrokken kunstenaars, verzorgd door CultuurCollege, vond een workshop door Knowledge plaats. De deelnemers konden met 'ouderdomspakken'  ervaren welke veranderingen en beperkingen ouderdom met zich mee brengt. 

Ouderen en Dans
Bachelor Docent Dans ArtEZ benaderde Cultuurmij Oost met de vraag om gastlessen te verzorgen voor 3e en 4e jaars studenten rondom het werken met ouderen. In 2015 werkte Bjorn Sluiter met de methode Go& Play en in 2016 coachte Boaz Boele studenten samen met 8 ouderen uit zijn lespraktijk. Studenten konden direct hun ideeën testen en kregen feedback op hun manier van werken, zowel van de docent als van de ouderen.


partners

  • Bachelor Docent Dans ArtEZ