Basisscholen slaan handen ineen voor beter cultuuronderwijs

 

Zestien cultuurscholen hebben begin 2016 de Vereniging CultuurProfielScholen Primair Onderwijs (VCPS-PO) opgericht. De VCPS-PO is een landelijke vereniging voor scholen die meer aan kunst- en cultuuronderwijs doen dan gemiddeld en samen met culturele partners kennis van goed kunst- en cultuuronderwijs bundelen en uitwisselen.

De cultuurprofielscholen leggen de lat hoog voor zichzelf, zodat kinderen optimaal uiteenlopende talenten kunnen ontwikkelen. Deze scholen voeden de nieuwsgierigheid en de verwondering van kinderen. Als leerkrachten kinderen willen inspireren, zullen zij ook zelf voortdurend geïnspireerd moeten worden. 

De eerste Cultuurprofielschool van Gelderland is de Cso De Zonnehoek in Apeldoorn. Voor leden van de landelijke vereniging en voor geïnteresseerde scholen wordt twee maal per jaar een inspiratie- en studiedag georganiseerd: Meet up! Op woensdag 11 april 2018 is de eerstvolgende bijeenkomst in Utrecht (2e Meet up!). Cultuurmij Oost faciliteert het netwerk in Oost Nederland. 

Cultuurprofielschool worden
Scholen kunnen bij Cultuurmij Oost aangeven dat zij de ambitie hebben om Cultuurprofielschool te worden en contact opnemen voor een oriënterend gesprek. Cultuurmij Oost ondersteunt bij het doorlopen van de toelatingsprocedure naar lidmaatschap van VCPS-PO. Tot en met 30 juni 2018 is er de mogelijkheid om versneld de procedure te doorlopen.

Neem voor informatie contact op met Carla Plaisier en lees hier haar blog.

partners

  • Vereniging CultuurProfielScholen