Basisscholen slaan handen ineen voor beter cultuuronderwijs

 

Zestien cultuurscholen hebben begin 2016 de Vereniging CultuurProfielScholen Primair Onderwijs (VCPS-PO) opgericht. De VCPS-PO is een landelijke vereniging voor scholen die meer aan kunst- en cultuuronderwijs doen dan gemiddeld en samen met culturele partners kennis van goed kunst- en cultuuronderwijs bundelen en uitwisselen.

De leden van de vereniging ontmoeten elkaar in informatie- en studiebijeenkomsten, georganiseerd door de culturele partners. Daar wordt het gesprek gevoerd over hoe invulling kan worden gegeven aan de structuur van de vereniging, wat de meerwaarde zou moeten zijn en het kwaliteitssysteem.
Vier Gelderse scholen hebben bij een eerste informatie bijeenkomst ambitie getoond om lid te worden van de VCPS-PO. Cultuurmij Oost faciliteert het netwerk in Oost Nederland. 

Versnelde Toelatingsprocedure
In de huidige procedure is een school (gemiddeld) twee jaar aspirant-lid van de VCPS-PO. In de praktijk blijkt dat er scholen zijn die al zover zijn in hun ontwikkeling tot cultuurprofielschool, dat zij deze twee jaar waarschijnlijk niet nodig hebben. In 2017 is er een mogelijkheid om versneld de toelatingsprocedure te doorlopen. Meer informatie over de versnelde toelatingsprocedure.

Neem voor meer informatie contact op met Carla Plaisier

partners

  • Vereniging CultuurProfielScholen