Theater over Grenzen tijdens Erfgoedfestival 2018


In de zomer van 2018 organiseert Erfgoed Gelderland 'Over Grenzen van Gelderland'. Dit Erfgoedfestival laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer. 

Onze provincie kent vanouds veel binnen- en buitengrenzen: denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden. Mogelijkheden genoeg voor een rijk gevarieerd erfgoedfestival.

Als centrale activiteit is er een serie van tien locatietheatervoorstellingen op tien historisch interessante plekken die allemaal aansluiten bij het festivalthema Grenzen. Voor de professionele Gelderse theatermakers een zeer tot de verbeelding sprekend thema, niet alleen vanwege de actualiteit, maar ook historisch gezien vormt dit thema een grote inspiratiebron. Cultuurmij Oost had een adviserende rol in de opzet van dit onderdeel en heeft een coördinerende rol in de organisatie ervan.

Deelnemers: CabBizar met 'Bioscoop Harskamp', Danspodium met 'Leven op de Grens', Radiobaken met 'Zout radiotheater', Stichting Spaanse Peper met 'Doornik, verdronken dorp' , Stichting KuCu met 'Tussen muren - Culemborg Vrijstad toen en nu', Stichting Theater langs de IJssel met 'Het kloosterbier uit Nazareth', Stichting IJsselhoeven met 'Boerderij in de buurt', Theater Over en Weer met ' De rivier, de grens'Theaterhuis Wild Zwijn met 'Van klaagzang naar hoop'Toep met 'Dwarsliggers'.

FESTIVALWEBSITE

Theaterhuis Wild Zwijn

Theater Over en Weer
Spaanse Peper
CabBizar

KuCu
Danspodium
IJsselhoeven

Toep
Radiobaken
Theater langs de IJssel

partners

  • Erfgoed Gelderland