Kunst- en natuurweek voor kinderen


Ze heten Takkenweken en ze zijn bedoeld voor kinderen van tien tot en met twaalf uit gezinnen met een minimum inkomen. Een week lang gaan ze samen met elkaar en begeleiders  aan de slag met natuur, kunst, theater en film. 


In de zomer en herfst van 2015 waren er op vijf plekken in Gelderland Takkenweken: in Nijmegen, Beuningen, Harderwijk, Wageningen en in de Achterhoek. Er was een programma voor de hele week, maar kinderen kregen ook veel ruimte voor wat ze zelf wilden doen.

In Nijmegen bijvoorbeeld begon elke ochtend met een tocht naar het Waalstrand. Samen met begeleiders, en met een bolderkar met proviand, een vuurdoos, grondboren en zagen, tekenmateriaal, regenjassen en kniptangen. Alles wat je nodig hebt om je een week buiten te vermaken.

Cultuurmij Oost kon de Takkenweken de afgelopen drie jaar organiseren met gelden van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Nu wordt gekeken of de Takkenweken door lokale partijen gefinancierd en opgepakt kunnen worden. 

Takkenweken leveren veel op. Een mooie voorstelling, kennismaking met cultuur én natuur en een week helemaal iets anders voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben.  

Het weblog van De Takkenweken is hier te vinden.opdrachtgevers

  • Prins Bernhard Cultuurfonds