Vernieuwde eindtermen CKV havo/vwo vanaf 2017


Het kernvak CKV havo/vwo gaat veranderen. Het ministerie van OCW wil Culturele en Kunstzinnige Vorming een kwaliteitsimpuls geven. Vanaf het schooljaar 2017-18 gelden vernieuwde eindtermen. 

Studiedagen voor Oost Nederland in Arnhem
Cultuurmij Oost organiseerde vier maal een studiedag voor docenten van het examenvak CKV in de bovenbouw van havo en vwo en kunstcoördinatoren van scholen in Gelderland en Overijssel. Deze goedbezochte dagen zijn verzorgd door Jan Mulder voor de Vrije Universiteit Amsterdam. 
CKV docenten staan voor de uitdaging om een onderzoeksopdracht een belangrijke plaats te geven in het nieuwe CKV examenprogramma. Voor docenten die de studiedag 'Het nieuwe CKV' hebben gevolgd, is in juni 2017 de CKV 'Studiedag verdieping: de onderzoeksopdracht' georganiseerd. 

Advies examenprogramma CKV havo/vwo staat hier.
De site over CKV van Jan Mulder staat hier.

ART BASED LEARNING, het onderzoek in CKV Nieuwe stijl 
Art Based Learning biedt docenten structuur bij het geven van CKV lessen gericht op een 'kunst-eigen' onderzoeksvorm, die past bij de belevingswereld van leerlingen en de kunstvakken. CultuurCollege biedt - in samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten - deze methodiek van dr. Jeroen Lutters aan in de vorm van blended learning; bestaande uit video based e-learnings en fysieke bijeenkomsten in Museum Arnhem en ArtEZ. informatie en aanmelden