Dynamisch netwerk voor inclusievraagstukken

 

Inclusie van bijzondere doelgroepen in de praktijk brengen. Met deze missie ontdekt Het Reisgezelschap nieuwe manieren van werken en leren. De initiatiefnemers, LKCA, Cultuurmij Oost, ArtEZ en HAN, zijn pioniers die openstaan voor wie aansluit onwetend waar de reis precies naartoe gaat; maar ontschotting is een belangrijk gegeven.

 

Studenten van beide opleidingen reizen mee. Om: verbindingen tussen domeinen kunst&cultuur en zorg&welzijn te versterken; studenten vroeg in de opleiding interdisciplinair te laten samenwerken en om nieuwe manieren van samenwerken te onderzoeken, te ontwikkelen en zichtbaar te maken.

Het Reisgezelschap biedt gelegenheid elkaar te ontmoeten op het kruispunt van sociale en artistieke wegen. Op deze pleisterplaatsen is het goed toeven en leer je andere mensen kennen. Samen worden nieuwe manieren van werken en leren ontdekt. Meetup wordt ingezet om elkaar online te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

In 2017 is het sociaal artistieke speelveld van Oost Nederland verkend en is een leergemeenschap opgezet. Een convenant, ondertekend door de bestuurders van de vier aanjagende organisaties, bevestigde de wil en noodzaak om gezamenlijk te reizen. De ambitie is om in 2018 een grote bijeenkomst van het Reisgezelschap te organiseren en daarbij de fondsen en gemeenten van Oost Nederland uit te nodigen.

Lees meer over het Reisgezelschap in een artikel van Finn Minke (LKCA).


partners

  • LKCA
  • ArtEZ
  • HAN