Inspiratiedag in Apeldoorn met optreden van het Kristalorkest

 

Op maandag 22 januari 2018 organiseerde Cultuurmij Oost in samenwerking met De Onderwijsspecialisten en stichting Kristal Samen Leven de studiedag Muziek in het Speciaal Onderwijs. 


Muziek zet kinderen aan tot luisteren, bewegen, zingen en zelf muziek maken. Muziekonderwijs laat leerlingen ervaren dat je al luisterend, spelend en zingend van muziek kunt genieten. Binnen CMK (Cultuureducatie Met Kwaliteit) en de Impuls Muziekonderwijs werkt al een groot aantal scholen aan de verdieping en borging van muziekonderwijs.

Op de Muziekdag voor het Speciaal Onderwijs gingen we dieper in op muziek als beleving, 21ste-eeuwse vaardigheden en de rol van competentiegericht cultuuronderwijs. Hoe zou de toekomst van muziekonderwijs eruit kunnen zien?

Op het programma stonden actieve workshops en er was volop gelegenheid tot uitwisseling voor iedereen die muziekonderwijs in het SO, SBO, VSO en Praktijkschool wil toepassen, stimuleren en ontwikkelen.

Aan de Muziekdag Speciaal Onderwijs werkten o.a. mee:
Het Kristal Orkest, Marcel Wentink, Job Kaihatu, Rebecca Sopacuwa, Hanno Ambaum, Sidney Monkau, Benno Spieker, Jacqueline van Koolwijk, Carla Plaisier, Kemna en Sonderen, Gert Bomhof, Rinze van der Lei, Veronique Lamers, Bo van Heeringen en Bas Uyterlinde.

partners

  • Kristal Samen Leven
  • De Onderwijsspecialisten