CMK Gelderland ontmoetingsdag ' Geen Punt'


Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag van CMK Gelderland afgelopen woensdag 23 november zijn ervaringen geoogst, succesfactoren gedeeld, geleerd van onderzoekresultaten en er is inspiratie opgedaan voor de komende jaren. Bijna de helft van de scholen in Gelderland heeft namelijk aangegeven ambities te hebben met cultuureducatie! We plaatsten dus gen punt maar een komma. 


Ervaren, Ontmoeten, Uitwisselen
Edwin van Meerkerk (Radboud Universiteit) presenteerde zijn onderzoeksresultaten: hij volgde de ontwikkeling van leerkrachten tijdens de eerste periode CMK. Gedeputeerde Josan Meijers blikte vooruit met ambities en verwachtingen voor de tweede fase 'CMK Gelderland 2017-2020'.

Kunstproeverij 
3D printen in het Kunstenlab, live painten met Naamloozz, beeldend werken op een enorm touchscreen van Wieke Media  voor het speciaal onderwijs, tekenen  met de geluidsmachine van Karel van der Eijk, 3D kwasten in het Virtual Realty Lab van Pascal Cramer, speeddaten met deelnemers ‘kunstenaar tot collega’, videomapping zelf ervaren met Randy Visualshet archeologisch spel spelen De kist van Kees uit de CMK-koker van Archeologie Beleven!, speeddaten met educatoren van o.a. Introdans, het Kröller-Müller MuseumDe Nieuwe OostKwatta en HGO, presentaties bekijken van Pleinkunst, kijken in de keuken van procesgerichte didactiek met Karin Kotte

De middag werd afgerond met een letterlijke proeverij en volop gelegenheid ervaringen uit te wisselen.