Netwerk Impuls Muziekonderwijs


In 2015 opende het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs. Schoolbesturen kunnen voor één of meerdere locaties een subsidie aanvragen tot € 20.000. Cultuurmij Oost is een netwerk gestart om deze nieuwe initiatieven te ondersteunen.

Met het netwerk versterken we de infrastructuur in Oost Nederland. Niet iedere school hoeft het wiel opnieuw uit te vinden, We helpen docenten het beste in zichzelf naar boven te halen. En we laten jongeren zien dat er ook buiten hun school mensen zijn met een liefde voor kunst en cultuur. Er is onder meer contact met ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Het Gelders Orkest en een nauwe samenwerking met CultuurCollege. 
Drie presentaties in pdf-formaat staan hierhier en hier.

Een voorbeeld: de Muziekwedstrijd voor basisscholen 
De Lang Leve Muziek show is in 2017 op zoek naar schoolklassen voor een nieuwe schoolband XXL. Op een speciaal kerstgala speelt de band in Ahoy voor koningin Máxima. Het netwerk heeft een deel van de organisatie in Gelderland op zich genomen.  

15 oktober 2016: Muziekvereniging maakt School
Het onderwerp van dit mini-symposium in Stadstheater Arnhem was de relatie tussen muziekvereniging en basisschool en de vele mogelijkheden die deze kunnen versterken en de ondersteuning die Cultuurmij Oost kan bieden. 

partners

  • Meer Muziek in de Klas

opdrachtgevers

  • Provincie Gelderland
  • FCP