Ondersteuning voor leefbaarheidsideeën


De Achterhoek wil mensen bewust maken van het bijzondere in hun omgeving. Dit doet ze met het netwerk IDeefabriek. Daarin werken bijvoorbeeld historici en architecten samen met inwoners of mensen uit de creatieve industrie.  


Eén van de kernactiviteiten van de Ideefabriek is het ondersteunen van culturele activiteiten voor alle leeftijdscategorieën. Goede ideeën van inwoners of organisaties kunnen in aanmerking komen voor budget.

Al 50 ideeën 
In februari 2016 ondersteunde IDeefabriek Achterhoek het 50e project: KunstOER, een kunstroute rond Winterswijk in het Pinksterweekend 2016 op acht verschillende locaties, waaronder Villa Mondriaan.

Goede ideeën die werkelijkheid worden. Dat levert Ideefabriek Achterhoek op. En daarmee wordt de identiteit van een regio versterkt. Zoals Gerard Rooijakkers, hoogleraar etnologie het zegt: ‘Mensen moeten tradities uit zichzelf voortzetten. Zoek in mensen de verhalen over het landschap!’ 

Wil je meer weten over het opstellen van een projectplan en een begroting. Ben je op zoek naar een perslijst of andere projecten uit de Achterhoek? Kijk dan op ​de website van IDeefabriek Achterhoek. De website is een digitaal loket. Je kunt er aanvragen indienen. En maak je een vormfoutje in je aanvraag? Dan wijzen we je niet af, maar helpen we je op weg. 

 

 partners

  • Rabobank
  • Erfgoed Gelderland
  • Provincie Gelderland