HRFSTWND Najaarsconcerten


Van de straat af, de zaal in. Laten horen dat blaasorkesten écht mooie muziek kunnen maken. 10 jaar geleden werd HRFSTWND opgericht om dat te bereiken. En dat dat gelukt is, is ook dit najaar weer te horen!

HRFSTWND verbond verschillende bestaande concerten met elkaar en ondersteunde ze met  goede PR. En mede dankzij ondersteuning van Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en het ArtEZ conservatorium kon de reeks groeien in kwantiteit en kwaliteit. Met meer dan honderd orkesten is HRFSTWND één van de grootste concertreeksen van Europa. Duizenden muzikanten en tienduizenden luisteraars genoten al van HRFSTWND.

HRFSTWND groeit nog steeds. En de ontwikkelingen in de blaasmuziek groeien mee. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Dirigenten en docenten zijn professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma’s, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières.

HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL 
In het najaar van 2016 ging de tiende editie van HRFSTWND van start. Op zaterdag 15 oktober 2016 werd dit in De Grote of Eusebiuskerk in Arnhem gevierd met een Soundtrip onder leiding van dirigent en componist Carlo Balemans met 250 muzikanten waaronder naast Het Gelders Orkest ook een aantal Spelenderwijsorkesten en ruim 400 bezoekers. 

Het concertoverzicht 2016 staat op de HRFSTWND website.


partners

  • Zwolse Theaters
  • Musidesk
  • Het Gelders Orkest
  • Orkest van het Oosten
  • MuziekPlatform Oost