Dans op locatie

 

Cultuurmij Oost ondersteunt Gelderse dansgezelschappen in hun ondernemerschap en legt verbindingen met podia, bedrijven en instellingen. En dat heeft meerwaarde voor beide partijen. 

 

Wil jouw gezelschap een project realiseren bij of met een bedrijf of organisatie? Of wil je als organisatie iets doen met dans? Dan helpt Cultuurmij Oost je op weg. Bijvoorbeeld met advies over financiën en fondsenwerving, met publieksopbouw, het ontwikkelen van educatief materiaal en het leggen van contacten met het onderwijs.

Zo ging eind 2015 de voorstelling In Mijn Hoofd van beeldend danstheater Telder in première. Plaats van handeling: Museum Arnhem. Cultuurmij Oost dacht mee over de financiering van het project en over de educatieve kant ervan, onder meer door contacten te leggen met het onderwijs. 

Rezgui Dancecompany en orkest De Ereprijs werkten samen voor de openingsvoorstelling van het AMZAF Young Talent festival 2014. Cultuurmij Oost ondersteunde bij de subsidieaanvraag en de werving van dansers voor de productie.

Cultuurmij Oost produceerde ook complete voorstellingen. Bijvoorbeeld die ter gelegenheid van de opening van de Ja-knikker in het Nederlands Openlucht Museum. 

De verbinding tussen dans en bedrijfsleven en andere organisaties levert energie op. En - minstens net zo belangrijk - mooie voorstellingen van hoog niveau.