Filosoferen is een kunst apart en vraagt speciale vaardigheden


Cultuurmij Oost is een community gestart om die expertise gezamenlijk verder te ontwikkelen. Maar ook om alle belangstellenden met elkaar in contact te brengen en in de gelegenheid te stellen elkaar te bevragen en ontmoetingen te organiseren.

MEETUP
De Meetup verenigt een groep getrainde kunsteducatiedocenten. Zij kunnen musea en scholen ondersteunen bij het ‘Filosoferen over kunst en cultuur’. Vanuit de wens om hun expertise verder te ontwikkelen ontmoeten deze experts elkaar in netwerkverband. Inmiddels is deze community opengesteld voor iedereen die zijn of haar expertise op het gebied van filosoferen over kunst en cultuur actief wil delen en gezamenlijk verder wil ontwikkelen. Aanmelden voor de Meetup kan HIER.

Cursus Filosoferen met kinderen
Reflecteren, onderzoeken, kritisch denken, samenwerken en taalvaardigheid ontwikkelen: filosoferen kan in alle breedte worden ingezet op school. Maar hoe leid je een gesprek waarbij kinderen op onderzoek gaan naar wat ze ergens van vinden en waarom? En hoe ontwikkel je competenties bij kinderen die goed van pas komen bij het leren in de 21ste eeuw? meer informatie over het cursusaanbod van CultuurCollege staat HIER.