drie generaties onderzoeken het thema ‘ouder worden’


Vanaf februari konden inwoners van 60 jaar en ouder creatief aan de slag met kinderen van basisschool Marang in Angeren. Samen ontdekten zij verschillen en overeenkomsten tussen vroeger en nu in het project Factor 80*10*60; een initiatief van Cultuurmij Oost en lokale partners. Het project werd vorig jaar uitgevoerd in Huissen en Groesbeek, waar het een groot succes was.

Kinderen en ouderen ontdekken elkaars verschillen en overeenkomsten met mode en kleding van vroeger en nu. Kleding en mode zijn van alle tijden. Iedereen draagt kleding en de kleding die we dragen zegt iets over ons. Of dit nu bewust is of onbewust. Vragen als: ‘Hoe waren de omgangsvormen vroeger?’ Of ‘Hoe zie ik eruit in jouw kleding?’ komen voorbij en samen worden nieuwe ontwerpen gemaakt met hergebruik van kleding.

Factor 80*10*60 is een initiatief van Cultuurmij Oost en Mind at Work, in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard, Welzijn Groesbeek, basisscholen ’t Holthuus te Huissen, Op de Heuvel te Groesbeek Noord, Marang te Angeren, lokale woningcorporaties en ouderennetwerken.

Download voor meer informatie de informatie-pdf hier.

Volg Factor 80*10*60 op de eigen facebookpagina.opdrachtgevers

  • VSBfonds
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Fonds Sluyterman van Loo
  • RCOAK

partners

  • Mind at Work