drie generaties onderzoeken het thema ‘ouder worden’

 

Inwoners van 60 jaar en ouder gingen creatief aan de slag met kinderen van basisscholen in Gelderland. Samen onderzochten zij verschillen en overeenkomsten tussen vroeger en nu in het project Factor 80*10*60; een initiatief van Cultuurmij Oost en lokale partners. Het project werd uitgevoerd in Angeren, Huissen en Groesbeek, waar het een groot succes was. 

 

Vijf kunstenaars gaven - vanuit hun eigen discipline - invulling aan het thema 'ouder worden'. Daarbij vormden de levenservaring van de kinderen en de ouderen de rode draad. Dit resulteerde in uitwisseling over beweging en omgangsvormen (dans), vooroordelen (portretkunst), veiligheid en hoe we gezien willen worden (mode) en hoe we elkaar ontmoeten (kunst in de openbare ruimte). 

In totaal namen meer dan 100 ouderen, 150 kinderen en 15 vitale vrijwilligers deel. De vijf kunstenaars werden net als de deelnemers, vrijwilligers en partners verrast door het positieve effect van de samenwerking tussen de generaties en willen graag doorgaan met deze manier van werken. 

Factor 80*10*60 is een initiatief van Cultuurmij Oost en Mind at Work, in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard, Welzijn Groesbeek, basisscholen ’t Holthuus te Huissen, Op de Heuvel te Groesbeek Noord, Marang te Angeren, lokale woningcorporaties en ouderennetwerken.

Volg Factor 80*10*60 op de eigen facebookpagina.opdrachtgevers

  • RCOAK
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • VSBfonds
  • Fonds Sluyterman van Loo

partners

  • Mind at Work