Netwerkbijeenkomst Games voor docenten

 

Ben je docent in het voortgezet onderwijs en heb je ervaring met digitale kunstvakken? Of wil je juist ervaring opdoen? Dan ben je van harte welkom in het netwerk Digitale Media in de Kunstvakken. 

 

Cultuurmij Oost ondersteunde in juni 2016 samen met het Game Festival Gelderland een nieuwe editie van het netwerk Digitale Media in de Kunstvakken van het voorgezet onderwijs. Met als thema’s: 'Games maken en Serious Gaming'. Direct na de bijeenkomst gaven Dutch Game Association (DGA) en Game Festival Gelderland een lezingprogramma.

Het netwerk Digitale Media in de Kunstvakken deelt good and bad practices en bouwt aan nieuwe kennis. Bijvoorbeeld door de aanbevelingen uit experimenten te delen en gasten uit de voorhoede van de digitale media uit te nodigen. Eerdere netwerkbijeenkomsten gingen over ARArt3D, Garageband en tekenen met Sketchbook. 

Digitale media zijn een bron van kennis en een productiemiddel voor kunstvakken op scholen. En de kunstvakken op hun beurt leveren weer een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van 21ste eeuwse vaardigheden bij leerlingen. Vaardigheden die scholen waardevol vinden. Logisch ook. Want door doelgerichte inzet van digitale media leren jongeren creatief denken én ontwikkelen ze verschillende ICT-vaardigheden.

Het volledige programma als pdf staat hier.

 

partners

  • Game Festival Gelderland