Nieuwe generatie denkkracht: leerlingen denken mee met bedrijven

 

Een bedrijf, een school en een kunstenaar die samen aan de slag gaan met een onderzoeksvraag. Dat is de gedachte achter Nieuwe Generatie Denkkracht.


Nieuwe Generatie Denkkracht begint met een gezamenlijke aftrap waarin het bedrijf, de kunstenaar en de leerlingen samen een onderzoeksvraag verkennen. De leerlingen gaan vervolgens in teams aan het werk en gebruiken daarbij relevante schoolvakken. Ze vertalen hun oplossing onder begeleiding van een kunstenaar in een creatieve toepassing. En deze presenteren ze. 

Zo hebben leerlingen van het Montessori college en het Beekdal lyceum voor Alliander een logo voor de Raad van de Toekomst gemaakt en tips en acties geformuleerd om duurzame energie onder gelijke condities voor iedereen te realiseren. Leerlingen van CC.Groevenbeek exposeerden hun beeld van een 'ziekenthuis' geëxposeerd in de hal van ziekenhuis St.Jansdal. En leerlingen van RSG NO Veluwe hebben een filmpje en een kinderboek gemaakt en een plastic doppen inzamelactie gehouden voor QolorTech uit Vaassen. 

Door Nieuwe Generatie Denkkracht leren jongeren van levensechte situaties en helpen ze op hun beurt bedrijven om de doelgroep jongeren beter te bereiken. Bedrijven profiteren daarnaast van de frisse blik en de creativiteit van de generatie van de toekomst.

Voor kunstenaars is een handleiding gemaakt van deze beproefde werkwijze. 


opdrachtgevers

  • Wageningen UR
  • Provincie Gelderland
  • Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk
  • Alliander
  • Sanquin
  • QolorTech