Cultuur- en erfgoedpacten

Twee of meer gemeenten die samenwerken om de cultuurparticipatie en vrijetijdseconomie in de regio te bevorderen. Dat is de kerngedachte achter Cultuur- en erfgoedpacten.

Deze pacten sluiten aan bij provinciaal beleid en worden vaak uitgewerkt in bovenlokale, kunstzinnige projecten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld cultuurtoerisme, ouderenparticipatie, monumenten, digitale ontsluiting en oral history. Cultuurmij Oost adviseert de deelnemers van de Cultuur- en erfgoedpacten. We werken projectideeën bottom up uit met culturele professionals. Op de Noord Veluwe gebeurt dat in samenwerking met Erfgoed Gelderland.
 

Partners Noord Veluwe
Cultuurplein Noord-Veluwe, Cultuurkust en Gemeenten Heerde, Hattem, Oldebroek, Epe, Elburg, Nunspeet, Ermelo, Putten en Harderwijk.

Partners Achterhoek
Mazzel  VOF en Gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Partners Rivierenland
Servicepunt Amateurkunst Rivierenland/kunstencentrum Plantage en Gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Lingewaal, Neerijnen, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Op naar een duurzaam model
Onze inzet draagt bij aan een gezamenlijke visie die helder op papier staat. Inclusief concrete actiepunten om de plannen ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. En daar varen gemeenten wel bij. 

opdrachtgevers

  • Provincie Gelderland

partners

  • Erfgoed Gelderland